Министерството на здравеопазването предлага антигенните тестове за COVID-19 да са безплатни срещу

...
Министерството на здравеопазването предлага антигенните тестове за COVID-19 да са безплатни срещу
Коментари Харесай

Предлагат антигенните тестове да са безплатни

Министерството на опазването на здравето предлага антигенните проби за  COVID-19 да са безвъзмездни против направление, което да се издава от персоналните лекари и експертите от извънболничната помощ. Така те ще бъдат част от здравните действия, заплащани от бюджета на НЗОК. Това се предлага в план за публично разискване, оповестиха от здравното ведомство.

С смяната се цели подобряване на качеството и навременността на здравната помощ за пациентите и разширение на дейностите за ранно разкриване на зараза с ковид. Ранното доказване на съществуваща зараза у инфектираните лица и последващите ограничения за тяхното карантиниране или изолираност би довело до доста закъснение на разпространяването на COVID-19.

Необходимите финансови средства за използване на препоръчаните от Министерство на здравеопазването промени са в границите на бюджета на НЗОК за съответната година.

Припомняме, че към момента пациентите могат да получават направление за PCR проучване за съществуването на ковид на зараза единствено след консултация от доктор експерт, а не от ОПЛ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР